sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Kevään ensimmäiset

Nyt niitä on taas kimputtain kaupoissa - tulppaaneja nimittäin. Miten voikaan yksi kimppu tuoda niin paljon iloa monen päivän ajaksi?


perjantai 24. tammikuuta 2014

Meripihkapullo

 Tein upean löydön tänään. Meripihkan sävyssä hohtava iso lasipullo jäi heti kirppiskierroksen alussa mieleen, ja pitihän se käydä hakemassa kierroksen lopulla itselle.
Pullolla on korkeutta noin 30cm. Pidän muodosta kovasti, kyseessä kun ei ole mikään tavallisin vanha ruskea lasipullo, joita näkee paljon kirpputoreilla. Pitäisi keksiä jostain jokin siro oksa, joka sopisi pullon kaveriksi. Kerrassaan ihana esine.

torstai 23. tammikuuta 2014

Arkistojen kätköistä

Kaivelin tietokoneen kätköistä vanhoja kunnon turistikuvia taannoiselta Turkin matkalta. Aika eläinpainoitteista näyttäisi olevan ja tässähän ei tietenkään ole kaikki kameralle tallennetut koirat ja kissat..
Lomailimme viikon Bodrumissa, talviaikaan niin kovin hiljaisessa rantalomakohteessa. Kyseessä ei kuitenkaan ollut mikään rantaloma, vaikka kuvista voisi niin päätellä. Koko viikolle sattui tasan yksi aurinkoinen päivä, muutoin satoi, tuuli, ukkosti tai oli muuten vaan harmaata. Kylässä oli tuhansia hotelleja, mutta vain muutama niistä oli auki. Olimme varmasti kylän ainoat turistit, emmekä kyllä välttyneet tuijotuksilta. Yhtenä päivänä jouduimme niin kovan myrskyn keskelle, että odottelimme keskellä kaupunkia katoksen alla suojassa tuntikausia ukkosen ohi menemistä. Odottelun jälkeen saimme kahlata polvia myöten vedessä bussiin ja sen jäljiltä kuivattelimmekin kenkiä monta päivää. Kylä lähes tulvi ja kävimmekin rannalla ihmettelemässä sinne huuhtoutuneen moskan määrää. Koimme kuitenkin ihan hienojakin hetkiä, eikä se nyt mikään ihan hukkareissu ollut. Ensi kerralla taidamme kuitenkin matkata jonnekin muaalle paremman sesongin aikana.

keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Tuplasenkki

Niinhän siinä sitten kävi, että olohuonessa muutaman viikon viettänyt hylly kannettiin takaisin yläkertaan säilöön. Tummanpuhuva hyllykkö teki huoneen jotenkin synkeän oloiseksi ja tilalle haluttiin taas jotain vaaleaa. Niinpä päädyttiin sitten hankkimaan toinen matala senkki entisen jatkoksi. Nyt laskutasoa on yhteensä 3,2 metriä ja säilytystilaa tuplasti entiseen nähden.
Ennen joulua hankittiin olohuoneeseen uudet kaiuttimet, subbari ja vahvistin. Niistä en olekaan ollut täällä sen kummemmin puhetta. Kyseessä on kuitenkin Genelecin M030 -aktiivikaiuttimet graniitinharmaassa värissä ja Jamon kuutiosubbari valkoisena. En ole mikään asiantuntija näissä asioissa ja siksi sanonkin vaan, että hyvältä näyttää ja kuulostaa ! :D 

sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Viikonlopun herkku

Kokkailimme viikonlopun kunniaksi jotain, mitä olemme useasti syöneet ravintolassa, mutta emme koskaan kotona. Saimme aikaan niin hyvää viikonloppuruokaa, että ajattelin jakaa reseptin täälläkin.

Parmankinkku-vuohenjuustopizza (pellillinen)

Pohja:

2 dl vettä
25g hiivaa
1 tl suolaa
3 rkl öljyä
5 dl vehnäjauhoja

Täytteet:

1 prk Mutti Polpa -valkosipulitomaattimurskaa
n. 200g parmankinkkua
1 iso punasipuli
1 valkosipulin kynsi
100g vuohenjuustoa
juustoraastetta
rucolaa

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola ja öljy. Sekoita vehnäjauhot joukkoon ja tarvittaessa enemmän kuin 5dl niin, että taikina ei jää sormiin kiinni. Kohota taikinaa kulhossa liinan alla n. 30 min. Viipaloi punasipuli renkaiksi, hienonna valkosipulin kynsi ja kuullota molempia öljyssä paistinpannulla. Kaulitse pohja uunipellin kokoiseksi. Levitä pinnalle tomaattimurska, kinkku ja sipulit. Ripottele kauttaaltaan päälle vuohenjuusto ja juustoraaste. Paista 225 asteisessa uunissa n. 20 min. Lisää päälle rucolaa ennen tarjoilua.

Vuohenjuusto ja sen käsittely on ollut minulle iso mysteeri, sillä kaikki aiemmat kokeilut ovat menneet mönkään. Yleensä viipaleita paistaessa on jäänyt jäljelle ainoastaan ontto rinkula ja palanut keskusta.  Nyt kuitenkin löysimme kaupasta oikeanlaisen juuston, joka sopi juuri hyvin ainakin tähän käyttöön. Käytimme tätä viipaloitua vuohenjuustoa.

Kokeilkaa ihmeessä, oli hurjan hyvää!

perjantai 17. tammikuuta 2014

Lumikuono

Tutkimme eilen huurteista pihaa yhdessä pienen villapaitaisen lumikuonon kanssa. 
Valokuvaussession jälkeen siirryimme kipin kapin sisälle lämmittelemään, sen verran kylmä tuli villapaidasta huolimatta Waldollekin. Onneksi tassu on jo tervehtynyt, eikä enää tarvitse nilkuttaa ollenkaan.

torstai 16. tammikuuta 2014

Uutta keittiössä

Keittiöön on ilmestynyt tammikuun aikana muutamia uusia juttuja. Sänkyostoksilla nappasimme mukaan myös kauan odotetun lisätason keittiön ikkunan alle. Simppeli valkoinen taso toi keittiöön lisää laskutilaa ja samalla sen alle muodostui hyvä paikka kierrätystynnyreille ja Waldon ruokakipoille.
Samalla kun siivosin kaiken punaisen pois joulun jäljiltä nostelin esille mustavalkoista ja turkoosia. Verho vaihtui jouluisesta kuusiverhosta Marimekon Kaivo-verhoon ja keittiötekstiilit päivittyivät myöskin. Ruokailutilan keittiöstä erottavaan palkkiin kiinnitettiin karnevaalivalot ja purkkifanaatikkona olin innoissani, kun löysin lasiselle kerrospurkille kaveriksi pienemmän version alennusmyynnistä.