torstai 14. marraskuuta 2013

Vaivihkaa

Maanantai-iltana saatiin viimeinenkin kattolista paikoilleen ja remontti tavallaan valmistui, mitä nyt jotain pikkujuttuja täytyy vielä tehdä. Siitä innostuneena ryhdyimme tuumasta toimeen; jokaikinen työkalu ja listanpätkä sai lähteä. Tilalle jäi tyhjyyttään kaikuva asunto ja pölyiset lattiat.
Imuri sai laulaa koko seuraavan aamupäivän, sillä oli melkoinen urakka. Katot ja seinät pyyhittiin kuivalla mikrokuitumopilla, niistä lähti vielä paljon sirkkelin pöhisemää pölyä. 
Keittiönkaappien päälliset, ovet, laatat ja tasot pyyhittiin puhtaiksi ihanilla pesuaineilla. Asuntoon levisi ihanan raikas tuoksu kaiken sen pölyn jälkeen.
Yksi parhaista hetkistä oli se, kun sain repiä suojakalvot pois huuvan ja jääkaappien ympäriltä. Nareskeltiin, että voisihan ne jättää paikoilleenkin.. vhän niin kuin jotkut jättävät kännykän näytön suojakalvon paikoilleen ihan vaan ettei menisi pilalle :D
Isoimman siivouksen jälkeen koitti se paras hetki; ensimmäiset huonekalut olkkariin! Yli vuosi sitten maalaamani vanha puuarkku pääsi paraatipaikalle ikkunan eteen. Arkussa on pari lampaantaljaa säilytyksessä ja se jos mikä kiinnosti pikku-Waldoa, kun kurkkasin sisälle. Puolikas lammaskoira taitaa tunnistaa kutsumuksensa; viime jouluna karvakamu itki lampaanvillasta tehdyn koristeen perään :)
Maanantaina kasasin uuden sängynpäädyn ehjäksi ja se kannettiin paikoilleen makkariin.
Tv-taso ei ollutkaan mikään helppo kasattava.. Ohjeessa luvattiin tunnin kasaamisaikaa ja meikäläinen väänsi ruuveja hampaat irvessä ainakin 2 ja puoli tuntia. Vaikka yleensä ikeakalusteiden kasaamisesta tykkäänkin, niin tämä toisen valmistajan mööpeli ei totellut ihan niin hyvin.
Sohvan kanssa keplotetiin yläkerrasta alas ainakin 20 minuuttia, enpä tiedä miten ollaan se joskus sinne asti saatu :D Yhden ohimokuhmun ja kahden reisimustelman jälkeen saatiin kuitenkin lempparisohva paikoilleen ja kaikuminen väheni huomattavasti.
 Waldo löysi heti uuden tähystyspaikan sohvan käsinojalta. 
Lopuksi raahasin alakertaan vielä kaikkea pienempää tavaraa. Riihimäen lasin purkit pääsivät hyllyille pönöttämään muiden lasipurkkien kaveriksi.

Tästä tämä asunto alkaa rakentua. Kolkkoahan täällä on vielä toistaiseksi, kun mitään väriä ja tekstiilejä ei näy missään. Niiden kimppuun päästään kyllä ihan pian, verhot kun lyhennettiin jo sopivan mittaisiksi :)

5 kommenttia:

 1. Aivan ihanan näköinen kämppä ja tosi ihana koiruli <3 :)

  VastaaPoista
 2. Hyvältä alkaa näyttää!

  Jatkatteko yläkerran kanssa samoilla vauhdeilla? Paljonko teillä on nyt rempattua tilaa alhaalla, 2h+k?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, totta tosiaan! :) Yläkerran kanssa joudutaan odottamaan, sillä seinänaapureiden alakertaremppa aloitetaan ensin, jotta pääsevät joskus muuttamaan talolle. Heillä on siellä hieman isompi tila, 3 huonetta ja keittiö. Meillä valmistui tosiaan 2 huonetta ja keittiö + wc. Saunatilat ja pyykkihuone laitetaan myös ensisijaisesti kuntoon, meillä kun ei ole muuta kuin pihasauna käytössä. Voi kyllä olla, että aloitetaan hiljalleen samaan aikaan myös yläkertaremppaa. Se on kuitenkin vähän extratilaa meille, pärjätään alkuun loistavasti kaksiollakin :)

   Poista
 3. Ihanalta näyttää! :) Siitä se koti alkaa muotoutua! Olisin tiedustellut tuosta sängynpäädystä, se on itselläkin ollut harkinnassa. Pysyykö se pystyssä/paikallaan ilman seinään ruuvaamista sängyn takana vai tuleeko se kiinnittää ihan paikalleen?
  -jannna2

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyllä se täytyy kiinnittää, meillä se nojaa parhaillaan kinnittämättä seinään ja tuntuu aika huteralta.. :)

   Poista