maanantai 31. maaliskuuta 2014

Tilaihme

Pikkuruinen wc:mme on tätä nykyä oikea tilaihme. Remontin valmistuttua vessan säilytysmahdollisuudet olivat olemattomat, mutta muutama viikko sitten törmäsimme kaupoilla hyllykköön, joka sopi mittojensa puolesta niinkin pieneen tilaan. Emme halunneet porata laattoihin reikiä seinähyllyille tai kaapeille, sillä tämä on vain väliaikaisratkaisu. Kiinnitimme pienen tikashyllykön paikoilleen silikonin kaltaisella massalla ja jätimme yhden hyllyistä pois, jotta roskiskin mahtuisi vielä tuohon reilun neliömetrin kokoiseen tilaan. Hyllyille sain äidiltä pikatilauksena mittoihin virkatut mustat kudekorit ja niihin mahtuu kyllä paljon tavaraa!
Nyt käden ulottuvilla on kaikkea tarpeellista aina hajuvesistä hiuslakkapulloihin, eikä tila silti tukkeutunut liikaa. Yksi pyyhekoukuista jää hieman hyllyn taakse, mutta kuten sanottu, tämä on väliaikaista. Ehkä useamman vuoden ajan väliaikaista, sillä tämä saa lähteä vasta sitten, kun yläkerrassa on hyvät kylppärimahdollisuudet.. :D 

4 kommenttia:

 1. Hei, laitoin aiemmin toiseen blogiisi kysymyksiä liittyen kotinne laminaattilattiaan. Oletteko olleet tyytyväisiä Haron laatuun? Harkitsemme samaa lattiaa kuin teillä, ja päädyin blogiisi sen myötä. Näkyykö lattiassa valoa vasten käden/jalanjäljet, tahrat yms. jos tavallista elämänmenoa ajattelee. Meillä on lapsia, joten myös pinnan kulutuksen kesto ja lattian eläminen pohdituttaa. Olisin kiitollinen teidän kokemuksista nyt, kun olette eläneet lattian kans jo jonkun aikaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Luinkin kommenttisi, mutta valitettavasti en vielä kerennyt vastaamaan siihen. Olemme kyllä olleet erittäin tyytyväisiä lattian laatuun ja ulkonäköönkin toki. Pariin kohtaan jäi asennusvaihessa hieman suurempi rako laminaattien päätysaumaan ja tuntuu siltä, että ne kohdat keräävät hieman enemmän likaa ja varmasti tulevaisuudessa tulevat kulumaan pahemmin. Asennuksessa kannattaa siis olla todella tarkka, ja jos pontti rikkoutuu vähänkin asentaessa, niin sellaisia paloja ei kannata käyttää. Meillä on myös koira ja vaikka se juoksee usein kynnet rapisten samaa kohtaa edestakaisin, ei lattia ole millään tapaa kulunut näin puolen vuoden aikana. Kovuusluokan pitikin olla kestävää sorttia, enkä ole huomannut ainakaan mitään suurempia kolhuja, jos olen vahingossa jotain pudottanut. Tahrat näkyvät kirkkaassa päivänvalossa (varsinkin siinä kohdassa mihin suora valokeila osuu ikkunasta) kyllä jonkun verran, mutta luulen, että näin on kaikkien laminaattien kanssa. Koiran kosteista tassuista jää kyllä jälkiä ja esimerkiksi edellisiltana rasvatuista jalkapohjista. Pyyhinkin lattian kostealla joka toinen viikko, se tuntuu olevan sopiva väli. Ja vaikka niitä tahroja vähän näkyykin, lähtevät ne silti todella pienellä vaivalla pois. Koiramme on ruskean, mustan, valkoisen ja beigen kirjava ja ihme kyllä irtokarvat eivät erotu vaaleanharmaasta laminaatista näin pahmimpaan karvanlähtöaikaankaan kuin kirkkaassa auringonpaisteessa, värivalinta oli siis oikein hyvä! Sävy on myös sellainen, että villakoirat ja pöly ei helposti erotu pinnasta, toisin kuin esimerkiksi tummanruskealla pinnalla. Lattian pintakin on miellyttävän tuntuinen, joskin vähän ''liukas'', sillä koira ei meinaa pystyä sillä istumaan, vaan takajalat lähtevät liukumaan alta, tämä voi kyllä olla yksi huono puoli jos perheessänne on pieniä lapsia. Lattialämmityksen kanssa laminaatti on pysynyt oikein mukavan lämpöisenä, laitoimmehan alle lämpöä johtavan materiaalin. Muuta erityistä ei oikeastaan tule mieleen, suosittelen kyllä kovasti kyseistä laminaattia, sillä hinta-laatusuhde tuntuu olevan hyvä! Kysy ihmeessä lisää, jos tulee jotain mieleen :)

   Poista
  2. Hei, kiitos vastauksesta!
   Tilasin mallipaloja, joten voin livenä nähdä luonnonvalossa värisävyt jne.
   Mukavaa kevättä!

   Poista
  3. Hei jälleen!
   Ajattelin päivittää tänne tietoja laminaattivalinnoista. Teidän kodin laminaattilattia näyttää tosi kauniilta. Kokeilimme kodissamme samaa mallia, mutta meillä se näytti tosi harmaansiniseltä. Emme siis päädykään vaaleaan tammen sävyyn - vaikka se vaikutti kuvien perusteella tosi hyvältä. Sen huomasin, että pinnoitukseltaan se tosiaan oli parempi kuin eräs toinen malli, jossa mallipalan käsittelystä syntyneet sormen jäljet näkyivät tosi selvästi luonnonvaloa vasten. Mattamainen puupinta, jossa puun syyt erottuu vaikuttaa siis sellaiselta, johon päädymme mieluummin tahrojen ym. jälkien kannalta, mikä ikinä se lopullinen sävyvalinta sitten tuleekaan olemaan. Ehdottomasti kannattaa näköjään käyttää malleja kotona, jotta näkee värin oikeassa ympäristössä. No, meillä siis vielä lattian metsästys jatkuu... :)

   Poista