tiistai 16. syyskuuta 2014

Sushi-ilta

Kokosimme tässä parisen viikkoa sitten talon asukkaat koolle ja näpersimme ensimmäistä kertaa itse sushia illalliseksi. Samalla katoimme pöydän koreaksi (vai liekö sitten japaniksi, heh, huono vitsi joka tuli mieleen tuona iltana! :D) ja kerrankin kaikista kivoimmat astiat pääsivät käyttöön!
ushi-ilta1 Sushi-ilta6 Sushi-ilta5 Sushi-ilta8 Sushi-ilta4 Sushi-ilta7 Sushi-ilta2 Sushi-ilta3
Alkuruokana meillä oli misokeittoa ja jostain pakkasen uumenista löytyi muutama kevätkäärylekin. Tavallisten merilevärullien lisäksi muotoilimme sushiriisistä palleroita, joiden päälle aseteltiin erilaisia täytteitä. Pilkoimme täytteeksi kylmäsavulohta, tonnikalaa, avokadoa, kurkkua, porkkanaa, paprikaa, jättikatkaravun pyrstöjä ja tavallisia katkarapuja. Paistoimme myös ohuen munakkaan, joka käärittiin rullalle ja pilkottiin. Lisukkeena oli tietysti wasabitahnaa ja teriyaki -kastiketta sekä vihreää teetä. Yllätyin, kuinka sushin tekeminen ei ollutkaan kovin vaikeaa, vaikkakin tässä lajissa harjoitus tekee varmasti mestarin. Merilevät ja riisit kääriytyivät rullalle ihmeellisen helposti bambumaton avulla ja palaset pysyivät kasassa hienosti. Riisiä olisi ehkä voinut maustaa hieman enemmän, mutta ruoka oli siitä huolimatta herkullista. Varmasti kyhäämme toistekin tällaisen illallisen kokoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti